De specerij biedt op zichzelf talloze voordelen, maar vermeng het met melk en de voordelen worden vertienvoudigd. Wat ooit iets was dat moeders en grootmoeders ons overhielden en ons dwongen te slikken, is een internationaal gezondheidsfenomeen geworden – en alle ‘gouden melk’-berichten op Instagram versterken het feit alleen maar. Hier noemen we alle voordelen van kurkumamelk en waarom het deel zou moeten uitmaken van uw wellnessarsenaal.

1. Kurkumamelk versterkt het immuunsysteem

Een van de redenen waarom kurkuma zo vrijelijk in alle Indiase gerechten wordt gestrooid, is omdat het de kracht heeft om het immuunsysteem te versterken. Curcumine, het bestanddeel in kurkuma dat verantwoordelijk is voor zijn wonderkrachten, heeft ontstekingsremmende, antiseptische en antibacteriële eigenschappen. ‘S Nachts een glas kurkumamelk consumeren is de norm voor de meeste opgroeiende Indiase kinderen, aangezien dit brouwsel niet alleen verlichting biedt voor snuiven en hoesten, maar ook beschermt tegen verdere infecties. Of het nu gaat om jonge kinderen, moeders die borstvoeding geven of patiënten die herstellen na een operatie, iedereen krijgt haldi doodh om de immuniteit van het lichaam op te bouwen en het te helpen bij het bestrijden van externe agressors en ziekten.

Melk

2. De gezondheidsvoordelen van kurkumamelk als je je ziek voelt

Kurkuma werkt ook als bloedzuiveraar en verwijdert gifstoffen uit het systeem. Als u last heeft van een bijholtehoofdpijn, kan een kopje haldi-doodh verlichting bieden, omdat het de slijmstroom vergemakkelijkt en de sinusdrainage bevordert.

3. Het antidepressieve effect van kurkumamelk

Het drinken van warme melk voor het slapengaan was de remedie van oma voor slapeloosheid, die kracht kan krijgen door de toevoeging van kurkuma. Melk bevat tryptofaan, maar de biologische beschikbaarheid ervan voor de hersenen is beperkt vanwege de andere concurrerende aminozuren die aanwezig zijn; curcumine kan dat veranderen. Gemalen kurkuma, die al eeuwen wordt gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde, wordt actief bestudeerd door moderne wetenschappers. Kurkumamelk of gouden melk is veelbelovend als behandeling voor depressie, en studies hebben aangetoond dat curcumine mogelijk ook ontstekingen in verband met stemmingsstoornissen kan behandelen.

kurkumamelk

4. De voordelen van kurkuma voor de huid

Een glas kurkumamelk werd traditioneel gegeven aan aanstaande bruiden om hun teint op te fleuren. Blijkbaar is het meer dan alleen een oud vrouwenverhaal. Curcumine heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen die wel helpen bij het bestrijden van acne en het verhelderen van de teint. Koemelk en kurkuma staan ​​zelfs bekend als een doe-het-zelf-moisturizer. De sleutel tot een stralende en stralende teint in India lag lange tijd in een mengsel van malai of verse room met een scheutje haldi, dat wordt aangebracht als een instant glow-masker. Dit werkt eigenlijk, vooral voor normale tot droge teint, als je de geur van malai kunt verdragen. Voor vette huidtypes werkt kurkuma met yoghurt als de ultieme huidverhelderaar en fixeert een doffe teint en hardnekkige bruining.

Categories: kurkumamelk

0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *